IN-WORK-hanke julkaisee metodologiset suuntaviivat työelämään integroituja oppimistoimia varten.

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset

IN-WORK-hanke pyrkii luomaan osallistavamman ja helpommin lähestyttävän väylän työmarkkinoille, ja se on iloinen voidessaan ilmoittaa julkaisevansa pedagogiset suuntaviivat, joiden otsikko on “Methodological guidelines to design, develop, and implement work-integrated learning activities.

Kenelle tämä opas on tarkoitettu?

Tämä opas on tarkoitettu yliopistojen opettajille ja henkilökunnalle, jotka ohjaavat opiskelijoita, joilla on erityistarpeita. Se on suunniteltu ohjaamaan tehokkaasti prosessia, jossa suunnitellaan, kehitetään ja toteutetaan työelämään integroituja oppimistoimintoja (WIL), joiden tavoitteena on vaikuttaa opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksiin parempaan suuntaan.

Tarjoamalla opettajille, oppilaitoksille ja opiskelijoille tarvitsemansa välineet ja resurssit tämä hanke on matkalla kohti tasa-arvoisempia ja monipuolisempia työmarkkinoita.

Mitä löydät tästä oppaasta?

Tämä kattava opas tarjoaa aarreaitta työkaluja, joiden avulla voit hyödyntää työelämälähtöisen oppimisen mallia opetuksessa. Siinä syvennytään työelämälähtöisen oppimisen käsitteeseen ja korostetaan erityistarpeita omaavien opiskelijoiden ainutlaatuisia haasteita ja mahdollisuuksia korkea-asteen koulutuksessa. Se tarjoaa systemaattisen lähestymistavan, jossa annetaan ohjeita ja näkemyksiä toteutettavista toimista.
Lisäksi se tarjoaa opettajille jäsennellyn oppaan, joka tukee heitä työelämään integroituvan oppimisprosessin eri vaiheissa ja kattaa valmistelut ennen kokemusta, sen aikana ja sen jälkeen. Asiakirjassa korostetaan myös tukitoimenpiteiden merkitystä integroitujen oppimisjaksojen aikana sekä oppilaitosten ja työpaikkojen keskeistä yhteistyötä.

Tämän oppaan käyttöohjeet

Pääset tutustumaan koko oppaaseen klikkaamalla tästä (englanninkielinen versio).