Presentació del Projecte IN-WORK durant la Jornada de la Càtedra Telefònica

La tecnologia al servei de la ciutadania en les ciutats intel·ligents, tema central de la jornada de la Càtedra Telefònica de la URV

El 24 d’octubre es va celebrar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) una jornada organitzada per la Càtedra Telefònica de la URV sobre el paper de la tecnologia en les ciutats intel·ligents i el seu impacte en la qualitat de vida dels ciutadans. La jornada va comptar amb la participació de representants institucionals, estudiants, acadèmics i empresarials.

La jornada va ser inaugurada per la vicerectora de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, María Ercilia García, i el director de la Càtedra Telefònica de la URV, Mario Arias, que van destacar la importància de la col·laboració entre universitat i empresa per a la innovació i el desenvolupament social. A continuació, es va celebrar una taula rodona moderada pel director del Diari de Tarragona, Javier Díaz, amb la intervenció del subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellá; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Nacho García; el responsable de IoT & Smart Cities Business Development de Telefònica, Llorenç Rubio; i la investigadora del projecte Erasmus+ In-Work, inclusive communities at work, Teresa Torres.

La Dra. Torres va participar donant la seva opinió des del punt de vista del projecte In-Work. La investigadora va explicar com una ciutat intel·ligent pot ajudar a trencar barreres a l’educació i al treball per a aquest col·lectiu, mitjançant l’ús d’eines digitals que facilitin l’aprenentatge personalitzat, l’orientació professional, l’accés al mercat laboral i la integració social.

La jornada va finalitzar amb la cloenda a càrrec de la directora de la Càtedra Telefònica de la Universitat de Barcelona, Ana Ma Lauroba.