Propera reunió transnacional del Projecte IN-WORK a la Universitat Rovira i Virgili i la iniciativa INSERLAB

La tercera reunió transnacional del Projecte IN-WORK se celebrarà a la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, Catalunya. És un esdeveniment significatiu que aplega els socis de les institucions participants. Aquesta reunió està programada pels dies 7 i 8 de novembre de 2023 i representa un punt d’inflexió en el progrés del projecte. Durant aquesta reunió, els socis del projecte col·laboren per perfeccionar els programes de formació per a professors, tutors i personal de les organitzacions col·laboradores. Es comparteixen coneixements valuosos. A més a més, els socis del projecte discutiran els detalls de la implementació del programa pilot del projecte IN-WORK. Aquesta prova pilot tindrà lloc l’any vinent.

La Universitat Rovira i Virgili aporta una gran experiència en el disseny de programes de formació per a la inserció laboral de joves amb necessitats educatives especials. El programa “INSERLAB: Programa d’Orientació Professional per a la Integració Socio-Laboral” està dirigit a joves de 18 a 30 anys amb discapacitat intel·lectual del 33% o més. Aquesta iniciativa se centra en fomentar habilitats essencials per a la vida i el treball, com la intel·ligència emocional, la competència social i l’autonomia personal. L’objectiu final és empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual i facilitar-ne la integració en el mercat laboral, convertint-les en membres valuosos de la societat.

La reunió transnacional del Projecte IN-WORK és una oportunitat perquè els socis del projecte col·laborin, avaluen el progrés i intercanviïn les millors pràctiques, inspirant-se en l’èxit de programes com INSERLAB.

Exemple del programa de formació INSERLAB: aprenentatge i servei en un hort social