Jornada de difusió del projecte #InWork

La Sílvia Alcoverro, treballadora social i estudiant del Màster en Innovació de la Intervenció Social i Educativa a la URV, conjuntament amb el Pau Palau, personal de suport a la recerca de la URV, han presentat el projecte. Aquest projecte pilot, impulsat per la Unió Europea, és fruit de la col·laboració entre la UNIMC (Itàlia), EUCEN (Bèlgica), JAMK i la URV (Catalunya).

El nostre objectiu és millorar la inclusió laboral dels estudiants amb necessitats especials. Mitjançant l’ús d’una metodologia innovadora basada en l’aprenentatge integrant en el treball, el projecte busca trencar les barreres i els prejudicis socials que dificulten el seu accés al mercat laboral. A la URV oferim projectes d’emprenedoria, empresa simulada i pràctiques en empresa.

Un element distintiu del projecte és la seva capacitat per oferir una experiència enriquidora tant per a l’alumnat com per a l’equip docent, com ha destacat la pròpia Sílvia Alcoverro. La seva presència i suport al projecte han contribuït a crear un entorn d’aprenentatge compartit que fomenta el creixement personal i professional.

En Pau Palau ha subratllat com el Projecte In-Work també beneficia a estudiants no universitaris, a través de la col·laboració amb l’IFE Cal·lípolis per organitzar activitats d’aprenentatge integrat en el treball. Fruit d’aquesta activitat d’aprenentatge i servei neix la I Jornada d’Esport Inclusiu URV, un esdeveniment que promou la inclusió a través de l’esport i que comptarà amb la participació de més de 100 participants inscrits de diferents centres educatiu, la jornada demostra un notable nivell d’engrescament i suport dins de la comunitat educativa.

La jornada de difusió també ha comptat amb la presència de Mònica Boladeres, fundadora de Rubikids i Jesús Cayela de Aguilera de l’Entitat Educativa Viu Lleure. Els hi agraïm la seva disponibilitat i el temps que ens han dedicat a compartir la seva experiència com a formadors.