La 1a Jornada d’Esport Inclusiu de la URV Obté Elogi dels Seus Participants

Durant els mesos de febrer a abril, un grup d’16 estudiants del IFE de l’Institut Cal·lípolis ha participant en la prova pilot del Projecte In-Work adreçada a estudiants no universitaris. Com a part d’una experiència d’aprenentatge integrat en el treball els estudiant han dissenyat i organitzat la I Jornada d’esports inclusius a la URV. Aquesta jornada es va celebrar el 19 d’abril al pavelló d’esport URV i ha comptant amb més de 100 participants provinents de l’IFE de l’Institut Domènech i Montaner de Reus, l’IFE de l’Institut Andreu Nin del Vendrell i del centre ocupacional de la Fundació Onada.

Les declaracions dels estudiants organitzadors de la Jornada mostren l’impacte positiu que ha tingut tant a nivell personal com en la seva visió sobre la importància de la inclusió en l’esport. Per al Marc, “la jornada de la URV ha estat una experiència enriquidora. Hem après a organitzar activitats tenint en compte necessitats específiques, com la decisió sobre el menjar per un company amb la síndrome de Prader-Willi”. L’experiència ha permès al Jan, al Xavier i a l’Anna “aprendre i contribuir” i “desenvolupar noves habilitats i créixer com a persona.” En la mateixa línia, en Raba ha expressat: “Participar en la jornada ha estat gratificant. Hem ajudat a millorar les instal·lacions per a persones amb discapacitat.”

L’Edgar ha destacat el caràcter pioner de la jornada i la necessitat de que es dupliqui en altres universitats. L’esport inclusiu ha de guanyar visibilitat i, “aquesta jornada és una oportunitat excel·lent per mostrar que tothom té dret a practicar esport i a gaudir de les seves passions sense limitacions”, com ens recorda l’Arnau. En Papi també coincideix en la idea de què “és important organitzar aquests esdeveniments per promoure la inclusió i que fer esport sigui una experiència positiva per a tothom.”

Aquesta Jornada, com a part del Projecte In-Work, és una iniciativa innovadora. La combinació de l’educació amb una experiència pràctica, permet als estudiants aplicar els coneixements teòrics en un entorn professional i desenvolupar habilitats clau per al seu futur laboral.